Kentekenplaten service

Raydo fabriceert (ter plaatse) uw kentekenplaat. Zowel witte (voor aanhangers/ fietsendragers) als nederlandse originele platen voorzien van registratie en aan/afmelding RDW. Dit doen we tevens voor brom- en/of snorvoertuigen, Naast de reguliere kentekenplaten fabriceren wij ook taxi-, handelaarsplaten en vierkante modellen voor terreinauto's of agrarische voertuigen.

De fabricage van luxe platen (platen voorzien van opgelegde kunststof letters) worden door ons uitbesteed maar zijn, indien voor 15:00 uur besteld doorgaans de volgende werkdag bij ons geleverd.

Voor productie/ bestelling van de kentekenplaat dienen wij te allen tijde uw kentekenbewijs en Rijbewijs of ID fysiek te verifieren. Het telefonisch bestellen van kentekenplaten is daardoor niet mogelijk.

In geval van omwisseling van een bestaande kentekenplaat dient u het om te wisselen exemplaar te overhandigen aan de verkoopmedewerker. Zonder de "oude" kentekenplaat kunnen we geen nieuwe voor u realiseren.

Prijzen: per stuk, incl 21% BTW

  1. Kentekenplaat Wit, €13.07
  2. Kentekenplaat Geel NL, €16.33 (incl. aanmelding/ registratie RDW)
  3. Kentekenplaat Geel Luxe, €30,25 (incl. aanmelding/ registratie RDW)
  4. Kentekenplaat Brom- / Snorvoertuig, €25.41 (incl. aanmelding/ registratie RDW)

Bent u uw kenteken verloren of is deze gestolen?

bron: RDW

Bij vermissing van één of twee kentekenplaten hoeft u geen vervangend kentekenbewijs meer aan te vragen. U kunt dan bij een door de RDW erkende kentekenplaatfabrikant nieuwe kentekenplaten aanschaffen. Hierbij moet u (of iemand namens u) het originele Voertuigbewijs (deel 1A) en een geldig legitimatiebewijs laten zien.

Als er op het voertuig twee kentekenplaten zitten, dan worden er ook twee nieuwe kentekenplaten verstrekt, ook al is er maar één kentekenplaat vermist.

De kentekenplaatfabrikant perst de kentekenplaten met een verhoogde duplicaatcode. Ook registreert de kentekenplaatfabrikant dat hij nieuwe kentekenplaten afgeeft omdat de oude zijn vermist.

Bij verlies of diefstal van uw kentekenplaat adviseert de RDW u altijd aangifte te doen bij de politie. dit kan, met deze link, online middels uw DIGID. 

Vermissing kentekenplaten en kentekenbewijs

Als u zowel uw kentekenplaten als uw kentekenbewijs mist, doet u aangifte van vermissing bij de politie. Met het proces-verbaal kunt u tijdelijke kentekenplaten aanschaffen. Bent u slechts 1 Kentekenplaat verloren, of is deze gestolen? Dan bent u alsnog verplicht om 2 nieuwe aan te schaffen. De kentekenplaat-fabricant zal deze produceren met vermelding van een duplicaatcode.

Geinteresseerd in welke kentekenplaten er doorgaans in Nederland beschikbaar zijn? 

Klik op de RDWlink. 

Over ons

Sinds 1914 vormt de bedrijfsnaam RAYDO een no-nonsense importeur/ grossier in automaterialen, accessoires, olie, additieven, gereedschappen en banden.

Contactgegevens

RAYDO Automaterialen
Kroonstraat 3
4879AV Etten-Leur
Tel.: 076-5032286
Email:

Volg ons